Kastrup Søbad

“My idea was to achieve a sculptural, dynamic form that can be seen from the land, from the sea and from the air,” says Fredrik Pettersson. “The silhouette changes as the spectator moves around it.”

The aim was to use the shape to build in functions such as changing, sunbathing and bathing areas in a simple design that compares favourably with the wide expanse of the sea. A clear concept that is also faces the beach in a welcoming manner. This is nothing private or exclusive, rather a facility open to everyone, regardless of age, physical mobility or needs. Bathing is not compulsory, even thought it looks inviting. More here.

“The circular construction offers shelter whatever the wind direction, and all the platform’s 870 square metres of wooden deck are at the disposal of the visitors. The structure in the water is complemented by a new sandy beach and adjacent service building, with toilets and dressing rooms adapted for disabled visitors. Azobe timber was chosen due to the material’s durability and strength in salt water. It is not attacked by shipworms and has the same lifetime as steel.”

And here are a few more shots from Kim Holtermand on the Behance Network.

More here.

Here is a Flickr group called Lidos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s